Peter

1668 views

hoi Peter hier.....

Op een of andere manier is die openingszin , bij het maken van mijn video's , bij veel mensen "blijven hangen..."

De reden dat ik een radio station ben begonnen ligt in het feit dat ik vind dat de mainstream media absoluut niet meer objectief is en gewoon het script volgt wat alle andere stations volgen. Zeker in de huidige tijd is dat bijzonder te noemen. Daarnaast zijn de commerciele stations een beetje doorgeslagen in het verdien model = advertenties verkoop, en dat vind ik storend. 

Nu weet ik inmiddels dat velen daar net zo over denken.

Dus daarom het plan om het dan zelf maar te doen. Een eigen - online- radio station: Compass radio.

Mijn plan was simpel: 24/7 muziek. Herkenbare muziek  en in mijn geval is dat veel jaren 80 -90 muziek EN het echte nieuws. Dat was het grote plan.

24/7 muziek is relatief simpel te organiseren, nu ik weet hoe het moet :)

Maar iedere dag het echte nieuws was nog even een uitdaging voor mij omdat ik de neiging heb om " mijn eigen mening" toe te voegen, net als in  de video's. Voor een serieus/ volwassen Nieuws Item is dat niet handig.

Gelukkig kreeg ik een mail van Suzanne. Zij heeft in het verleden nieuws gepresenteerd bij een redelijk grote omroep in Groningen en zij wilde deze taak wel op zich nemen. Perfect!!

Dus mijn 1e plan was klaar. De jingles werden gemaakt door Joyce Rising, het nieuws door Suzanne en ik op de achtergrond zorgen voor de nodige muziek.

Maar door de steeds groter wordende censuur op YouTube ben ikzelf ook maar Live uitzendingen gaan doen op de radio. Hier kan ik zeggen wat ik wil, alles zonder censuur van buitenaf.

Pascalle wilde ook graag een programma maken. Helemaal leuk, en ook Rene en Peter wilden oude plaatjes weer opfrissen op de zaterdagavond.

Het uitzendschema wordt al voller.

Ik ben constant aan het zoeken wat beter kan en wat kan worden uitgebreid.

Zolang ik lol heb in wat ik doe gaan we gewoon lekker door.

Inmiddels zijn we klaar voor adverteerders. Dat is nodig want Radio maken kost gewoonweg geld en dan heb ik het niet over de mensen die nu nog geheel belangeloos veel tijd en energie steken in het maken van de programma's.

Dat is de volgende stap; ik wil graag dat iedereen een vergoeding kan verdienen voor hun tijd , liefde en energie wat ze in hun programma's steken. Dit alles doen ze omdat ze het leuk vinden, maar ook om het jou naar de zin te maken.

Dus op zoek naar adverteerders en mensen die een donatie willen doen(komt later) en een mooie webshop maken waar iedereen zijn/haar merchandise kan verkopen.

We ijn er nog lang niet, maar het komt goed!

groetjes,

Peter

Comments(0)

Log in to comment